Samenwerking van de A.N.B.v.V. en de N.B.v.V

                            Utrecht ,19 Maart 2016

 

                            Beste Harzerliefhebber,     

In het kader van de intensere samenwerking van de A.N.B.v.V. en de N.B.v.V. zijn er twee vergaderingen geweest, aan tafel schoven aan de technische commissies van bovengenoemde bonden met als doel het realiseren van een uniforme keurmethodiek waar iedere liefhebber en zeker ook keurmeester mee verder kan. Aanvankelijk waren er nogal wat verschillen

Na het doornemen van de verschillen zijn we gekomen tot een  keurmethodiek welke garantie en eenheid biedt voor de komende jaren. Het  keursysteem met de standaardeisen zoals de A.N.B.v.V. deze kende blijft  grotendeels gehandhaafd  met als aanvulling / aanpassing,  het linken van de punten voor klankbeeld  aan de punten verdient met de vier basistoeren . te weten : de Holrol, Knor , Holklingel en de fluiten .
De kloektoeren worden verdeeld in afgezette kloeken en verbonden kloeken, beide vormen worden bewaardigd met maximaal 9 punten .totaal 18 punten echter zonder predikaat punten.

Door de wijzigingen welke ontstaan zijn , is er tevens gesproken over nieuwe keurlijsten,   nadat er een aantal concepten waren bekeken ,is er gekozen voor de keurlijst met het formaat van een A4 verticaal. Deze lijst zal gebruikt gaan worden voor alle klasse.

Een ander gevolg is het aanpassen van enkele hoofdstukken in het lesboek. Deze actie  staat op nummer 1 van onze prioriteitenlijst.

                                                                        TC’s sectie Harzers beide bonden.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s