Schokkels vervolg

RA RA RA wat is dit toch?                    En het vervolg !                       Kampen  28 februari 2014

Tijdens de laatstgehouden ledenvergadering in April 2013 werd er door mij een groene harzerkanarie meegenomen, onder het mom  van : Wie raad wat het is : Man of Pop ?  Wie het zou raden mocht de vogel houden, maar gezien de vogel wat klein van stuk was , was hiervoor geen interesse.   Alle leden die deze vogel in de handen namen kwamen tot de volgende conclusie: EEN MAN !!  Ikzelf zag hem ook voor een man aan , gezien ik hem al op tafel had gehad om hem af te richten voor de TT van 2012.  Maar na twaalf keer uitzetten had hij nog geen bek losgedaan en heb hem toen weer in de vlucht gegooid. Maar gezien ik toch mijn twijfels had over deze vogel heb ik hem toen meegenomen naar de ledenvergadering met als bovenstaand resultaat. Toe ik thuis was heb ik hem de dag erna in de vlucht gegooid, bij de andere mannen. In deze vlucht had ik ook nog reservepoppen zitten, en wat scherts mijn verbazing: HIJ begon met een nest te maken !!!!! Nu heeft HIJ inmiddels vier jongen die al op de stok zitten en is HIJ met ZIJN tweede nest begonnen waar al weer vier eieren in liggen. Zo zie je maar: de natuur houd ons soms voor de gek!

        

Schokkel1 Schokkel2                                          

            Vier jongen van een MAN !!                    Op het nest 2e ronde met vier ei !!   

Vervolg

Na het broedseizoen 2013 bleek dat er van deze POP  drie mannen bijzaten met een heel opvallend iets,net zoals hun moeder ook al was overkomen: nl: de pop heeft zes jongen grootgebracht, drie mannen en drie poppen. De drie broers met de ringnummers 2 en 4 en 54 zaten in een stam op de onderlinge TT in Kampen en er zaten schokkels op die door mij zeer duidelijk herkend werden gezien de keurlijst waarop ik deze stam had samengesteld en gekeurd door Martin Saksens. Deze stam heeft tijdens vier wedstrijden maar soms in een andere samenstelling schokkels gebracht. En dan denk je toch later na als je een stukje maakt over iets bijzonders wat je meemaakt er toch een vervolg op moet komen. Ik probeer met deze vogels weer door te kweken om de schokkel te behouden. Dit was namelijk al het vierde jaar dat er schokkels bij mij op de keurlijsten voorkwamen !!         

Op de LSH 2014 heb ik de toerprijs gewonnen voor de stam met de mooiste schokkel,een unicum omdat dit in 38 jaar niet was voorgekomen.   

KeurlijstKampenWillem uit Kampen

Advertenties

Een reactie op Schokkels vervolg

  1. Pingback: Schokkels vervolg | L.S.Harzers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s