Video zangwedstrijden Australië.

Op onze laatste RCS vergadering is besloten om te gaan beginnen met een video zangwedstrijden in Australië.Australiehok

Dit betekent dat gedurende 2015 niet alleen de normale live zangwedstrijd maar ook een video harzer zangkampioenschap wordt gehouden. Beide kampioenschappen zijn in Augustus.

 

Het video kampioenschap geeft onze leden de gelegenheid om het lied van hun vogels op te nemen en een 10 minuten durende video clip (DVD) te verzenden naar de RCS. Men kan de clip ook direct op de site van YouTube zetten.

In de laatste 5-10 jaar is the technologie voor het opnemen van foto’s en video’s enorm ontwikkelt d.m.v. smartfones, ipads e.d. en in veel gevallen is dit nu een dagelijks noodzaak. Dus de techniek is al grotendeels beschikbaar om onze wedstrijden meer toegankelijk te maken voor onze harzerfokkers en liefhebbers in een wijde omtrek. De grenzen worden hiermee weggenomen.

In zekere zin komen vervullen we de wensen van de COM President, Salvatore Cirmi – “De passie voor de harzer moet gepaard gaan met verantwoordelijkheid en acties om de geschiedenis en de cultuur van de harzer hobby over te brengen aan de jeugd.”

Vele keurmeesters/kenners zijn van mening dat een traditionele en video wedstrijd heel verschillende uitslagen kunnen opleveren. Het bijwonen van een live optreden van een artiest komt anders over dan op t.v. Dit kan beter of slechter zijn maar het is ten alle tijden anders. Zo is het ook gesteld bij onze zangvogels.
Wij beginnen deze video wedstrijden met een zogenaamd “leeg doek” (blank canvas).

Wat experimenteren is aanbevolen zoals de kleur van de achtergronden (zwart, groen), wedstrijd tijd, ruimte, klasse (enkelen, stellen, stammen), kwaliteit van geluid opnames, resolutie, ect.

Ik vind dat het (waarschijnlijk) beter is om niet gelijk alles te specificeren. Laten we het , zeker in het begin, eenvoudig houden. Een lage drempel voor onze video deelnemers en de beginnelingen aanmoedigen met een vriendelijk structuur. Na de ervaring van 1-2 video zangwedstrijden vallen verdere verbeteringen en beperkingen wel op hun plaats – de Amerikaanse weg!

Herman KampAustraliehoklogo.png
Voorzitter

Roller Canary Society South Australia Inc.

See Also :  http://www.rollercanary.com.au/

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s