Harzerdag 2011.

Voor januari gezien hebben we Bennekom kunnen bereiken in uitstekende wegcondities.

Wat eerder dan normaal stroomde het vernieuwde onderkomen van De Edelzanger vol. Wat hebben ze er een gezellige en werkzame ruimte van gemaakt. Iedereen was vol lof en dat het functioneel goed in elkaar steekt, hebben we de rest van de dag mogen ervaren. Nog meer waren de barmensen ingespeeld op wat er respectievelijk moest gebeuren en dat ging als een fluitje van een cent. We zijn trots op het hebben van onze Harzerdag daar en ongetwijfeld is de Edelzanger trots op het door hun gepresteerde. Proficiat met zo’n prestatie.

Met het bekendmaken van de prijswinnaars nam onze voorzitter de grootste spanning van de uitslag weg. Als je de uitslag van de Kampioen kent is het geen echte verrassing. Rotterdam en omgeving ging dit jaar met de eer strijken. Ertussen enkele vaste waarden en daar staat het dan weer. De eer is opgestreken en de hoop voor meer of beter is weer aanwezig.

In het voorwoord gaf onze voorzitter reeds aan dat hij trots was op het aantal inschrijvingen dat de Kampioen zelfs ver in  de schaduw zet. Toch gaan we er op achteruit. Het aantal leden en dus ook inzenders loopt gestaag achteruit. Leeftijd en fysieke mogelijkheden zijn de grootste oorzaken. Het kan ook eigenlijk niet missen met een letterlijk vergrijzende hobby.

De inkomsten uit de loterij, die extra werd aanbevolen, liep dit jaar ook achteruit. De financiële kant van de wedstrijd zal een veer moeten laten.

Het afluisteren gaat steeds beter, de vogels hebben echter dan hun kruid verschoten. Het lijkt tendens te worden dat ze op de afluisterochtend niet meer op hun allerbest willen zingen. Het wedstrijdseizoen zit er ook voor hun op.

Het is tevens de laatste mogelijkheid om nog in het in bezit te komen van wat nieuw materiaal en daar wordt dan ook stevig gebruik van gemaakt. Zelfs als je om gezondheidsreden moet stoppen met je hobby, dan ga je met lege lopers naar huis, ofschoon het meeste al bij voorbaat waren besteld.

De prijsuitreiking en gekoppelde loterij liepen als gesmeerd. Het uitgeven van de vogels is inmiddels een routineklus en het schoon opleveren van de locatie wordt ongevraagd door een vast groepje mensen gedaan. 17.00 uur is het echt gedaan met het wedstrijdseizoen en kan iedereen weer aan de kweek denken.

Wie zal er dit jaar met de eer gaan strijken?

Doe allemaal je best, meer kun je niet, maar geniet in ieder geval van je hobby zoals je die thuis beleefd. Daar moet je het toch van hebben, niet alleen van die enkele wedstrijd op het eind.

Ik heb dit verslag met opzet geschreven zonder iemand met naam te noemen, doch menigeen zal die toch wel hebben ingevuld.

Gut Hol,

Stan Simons.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s