Harzerdag 2012

Zoals Stan Simmons verleden jaar de hele dag in details beschreef wil ik deze harzerdag eens beschrijven zoals ik hem beleef.

Nadat ik de Kampioen in Zutphen heb afgerond en nog even tussendoor de combinatie te Barendrecht speel maak ik een keuze welke vogels er na de harzerdag gaan. Elke wedstrijd heeft zo zijn charme maar de LSH dag te Bennekom is voor mij de mooiste en belangrijkste.

De vogels worden de zondag voor de laatste keer uitgezet, gepoetst en in mijn mooiste kooitjes gezet. Het feest begint al dinsdag bij het inbrengen, de lichte stress bij de kooinummers opplakken op locatie.

Daarna aan de bar want gelijk naar huis gaan heeft geen zin i.v.m. de files. Als de meeste vogels zijn ingebracht  zoekt iedere medewerker  ook even een kruk om te ontspannen. Hier worden dan de mooiste verhalen van het gelopen seizoen besproken. Na de moppen en het vele gelach, het helpen opmaken van Herman Peters zijn bedje  weer terug naar Leiden. Ook al ben ik op de keurdagen niet aanwezig geweest toch was ik er wel met mijn gedachten, tijdens mijn werkzaamheden door hoopte ik op een goede prestatie van mijn stammen.

De vrijdag worden er een paar telefoontjes gepleegd naar college kwekers, en hier worden dan de mooiste scenario gesuggereerd.

Zaterdag vroeg op en met meerdere liefhebbers in de auto op naar Bennekom. Nadat  Jan Boes iedereen welkom heten en de top 10 bekend maakten was ik in de wolken. De vogels hadden goed gepresteerd en iedereen zou de mooie vogels  deze dag te horen krijgen. Je wilt als kweker en liefhebber toch het mooie liedje van je vogels delen met andere, ook al verbaas ik me hier elke keer weer over, en een soort bevestiging krijgen van de aanwezige!

Het afluisteren  van de vogels onder leiding van Andre Halberstadt was gezellig en leerzaam ook al brachten de meesten vogels niet hetzelfde als op de keurdagen. Stan omschreef dit verleden jaar perfect “ ze hebben dan hun kruid verschoten”.

Complimenten voor de organisatie want alles liep op rolletjes, er was heel veel werk verzet door de vrijwilligers!

Wel heb ik nog wat op mijn harzerdag verlanglijstje staan:

–          Meer tijd en meer vogels om af te luisteren. Vele rijden meer dan 100 km om de vogels te horen.                                                                                                       .

–          Tijdens de dag bij laagste geëindigde stam beginnen  en als laatste de Kampioen.

Met bovenstaande wil ik geen kritiek op de organisatie geven  maar ik zou dit prettiger vinden.

Jacques de Beer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s