Harzerdag 2013

Als eerste wil ik even stilstaan bij het overlijden van onze voorzitter Jan Boes. We wisten met z’n allen dat hij ernstig ziek was maar toch hoop je op beterschap. Tijdens de harzerdag 2012 was hij toch nog aanwezig en deed het voorwoord en de prijsuitreiking. We zullen hem missen maar zeker niet vergeten!

Dit jaar weer een wedstrijd met een kleine 350 harzers, bijna hetzelfde aantal als in 2012. Dit jaar was ik zelf aanwezig op de keuringsdagen.  Ik heb nu dus met eigen ogen kunnen zien hoeveel werk er wordt verzet door de vrijwilligers te Bennekom. U weet misschien dat ik ben toegetreden tot het bestuur van de LSH maar om mee te kunnen draaien in deze goed geoliede machine dat  valt niet mee. Langzaam aan pak ik mijn ding wel maar dit jaar ben ik  lekker gaan zitten keuren. Ook dit was voor mij de eerste keer en het waren heerlijke dagen. Prachtige harzers gehoord ook al kwam de stamharmonie soms in het gedrang. Ik wil hiermee zeggen dat niet alle vier de vogels wilde meedraaien en dat is toch jammer. We zullen het er maar op houden dat deze harzers al meerdere wedstrijden hebben gedraaid, veel hebben gezongen  en het ook ( net zoals hun baasjes) zat zijn.  De mannen  zijn waarschijnlijk al  klaar om zich voor te planten en willen lekker rotzooien met de poppen welke op ze wachten als ze weer thuiskomen.

In 2012 had ik een verlanglijstje met daarop twee dingen. Meer tijd om vogels af te luisteren en beginnen bij de laagst geëindigde stam en niet met de kampioenen. Dat is dit jaar tijdens de technische dag dan ook allemaal verwezenlijkt.

Het bestuur van de LSH wilde eens uit proberen om maar in een keurkamer de vogels af te luisteren en de andere keurkamer te gebruiken om  u vraagt wij draaien. De vogels wilde op deze zaterdag niet draaien en dat is toch altijd heel vervelend. De vogels zijn wel een week van huis en missen de hand van de meester maar toch moet er een manier zijn om dit te optimaliseren. Ik weet 100% zeker dat de vrijwilligers welke al deze dagen voeren hun uiterste best doen. Mocht iemand het antwoord daarop weten dan hoor ik dit graag. We hebben tot 12.30 uur geluisterd en zijn daarna lekker gaan eten.

Lootjes kopen, de prijsuitreiking  tussen door,  lekker praten met liefhebbers over de harzers wat wil je nog meer. Sommige kwekers waren een beetje teleurgesteld daar hun vogels niet optimaal hadden gepresteerd maar met een beetje uitleg kwam het begrip en de enthousiasme toch weer snel op peil.

Nu ik toch aan het schrijven ben wil ik u ook even wijzen op:

♦  Dat de LSH weer een website heeft.

https://lsharzers.wordpress.com

♦  Het bestuur van de LSH schrijft ook een paar keer per jaar  in Vogelvreugd, het bondsblad van de ANBvV. Misschien is het u al  opgevallen maar er wordt weer hard gewerkt achter de schermen.
Mocht u  suggesties hebben dan weet u mij te vinden.

♦  Zie ook de pagina HOBBY

Jacques de Beer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s